LAAT ZIEN WAAR JE VOOR STAAT OF WIE JE LIEF HEBT :

Toon het met een button.

Via het bestelformulier duid je aan welk type, welk formaat en welke hoeveelheid je wenst. Je kan uw ontwerp uploaden in het bestelformulier. Doe je dit liever via e-mail? Geen probleem, stuur gerust je bestelling of vraag via mail.

Nadat wij je aanvraag hebben nagekeken, ontvang je een e-mail met een overzicht van je bestelling, de kostprijs en een verzoek tot betaling.

Wanneer je een ontwerp door Tooned wil laten maken, zullen we contact met je opnemen om verdere details te bespreken.

Je kan je foto/ontwerp aanleveren via e-mail of je kan het uploaden via het bestelformulier.

Gelieve het ontwerp aan te leveren als jpg-, png- of pdf-bestand. Voor een goede beeldkwaliteit is minimaal 300 dpi vereist.

Je ontwerp hoeft niet cirkelvormig te zijn. Zorg er wel voor dat de achtergrond voldoende doorloopt rondom het gewenste ontwerp. Wij hebben namelijk voldoende 'achtergrond' nodig om het ontwerp goed te kunnen kaderen.

In onderstaand voorbeeld is de achtergrond rond de papegaai te beperkt. Het ontwerp zal deels buiten de buttonrand vallen (bovenste afbeelding), of de button kan niet 'gevuld' worden (onderste afbeelding).

In onderstaand voorbeeld geeft het ontwerp het gewenste resultaat. De achtergrond is ruim genoeg.

Sjablooncirkels gebruiken

Wil je toch liever je ontwerp zelf 'kadreren' in de cirkelvorm? Dan kan je gebruik maken van ons ontwerpsjabloon (aan te vragen via e-mail of het contactformulier). Dit pdf-bestand importeer je in je grafisch programma. 

Om te beginnen: iedereen kan het, ook (grotere) kinderen.

Je kan bij Tooned een buttonmachine huren voor thuisgebruik.

Via het bestelformulier geef je aan welk type buttons je wil maken, welk formaat je wil en welke hoeveelheid je wenst. Wij zorgen voor de benodigde materialen (zie 'Buttonmachine huren').

Wij zorgen ervoor dat je het juiste sjabloon krijgt om je buttons te ontwerpen:

 1. Je kiest ervoor om zelf een ontwerp te 'tekenen'.
  In dit geval is het sjabloon een vel papier met lege cirkels die passen bij het gekozen formaat van buttons. In deze cirkels maak je jouw ontwerp. Dit kan in principe met alle materialen die te gebruiken zijn op papier (stift, wasco, potlood, balpen, houtskool, verf, ...).
  Of je gebruikt bestaande ontwerpen en knipt ze uit (bv. fragmenten uit tijdschriften of strips). Zo lang het materiaal niet te dik is, kan het gebruikt worden.

 2. Extra sjablonen 'for kids'
  Dit zijn voorgedrukte sjablonen met diverse prenten voor kinderen om zelf in te kleuren, met de juiste afmetingen voor je gekozen buttonformaat.

 3. Uw voorgedrukt ontwerp
  Dit is een voorgedrukt sjabloon met uw ontwerp, met de juiste afmetingen voor je gekozen buttonformaat, dat je vooraf aan ons digitaal hebt aangeleverd. Zie bij Veelgestelde Vragen onder 'Hoe lever ik mijn ontwerp aan?'

 4. Je ontwerp zelf afdrukken
  Je maakt je digitaal ontwerp zelf met een grafisch programma. Indien gewenst sturen we een ontwerpsjabloon met de correcte binnen- en buitencirkels. Dit pdf-bestand importeer je in je grafisch programma.
  Voor het afdrukken verwijdert je de binnencirkel.

In alle gevallen zal je uiteindelijk de cirkels uitknippen, of uitsnijden met de meegeleverde cirkelsnijders. In de bijhorende handleiding volg je stap voor stap hoe je de buttons vervolgens zelf kan persen. 

Je kan er voor kiezen om sjablooncirkels te tekenen in je grafisch programma.

Hieronder vind je een overzicht van de juiste afmetingen van de binnen- en buitencirkel van de verschillende buttonformaten.
De binnencirkel geeft aan waar de ronding van de button begint; tekst en belangrijke details overschrijden deze cirkel best niet. Laat de achtergrond doorlopen tot aan de buitencirkel. De buitencirkel is de lijn waar het papier wordt uitgesneden.

buttonformaat binnencirkel buitencirkel
25 mm 23 mm 32,5 mm
32 mm 30 mm 41,5 mm
38 mm 35 mm 51 mm
50 mm 46 mm 61 mm
59 mm 55 mm 70 mm

Voor het afdrukken moet je de binnencirkel verwijderen.